Un nou vehicul romanesc

   Am aflat de curând de la Spanac că românii au proiectat un nou vehicul de teren (nu e vorba de Dacia), iar din câte am observat în descrierea făcută de producători, acesta reprezintă soluţia ideală pentru transport, suport medical şi stingerea incendiilor din locurile greu accesibile, indiferent de tipul terenului şi de condiţiile meteorologice…de altfel, este o alternativă pentru Hummer-ul americanilor. 
   Denumirea acestui vehicul este RESCUE şi a fost proiectat  de compania românească GHE-O Motors, iar din imaginile distribuite în fimuleţul de prezentare (aceste imagini arată dezastrele care au devastat România anul acesta şi în anii trecuţi, cum ar fi inundaţiile, alunecările de teren, satele acoperite de zăpadă, etc.) este evidenţiat faptul că acest vehicul a fost conceput special pentru a interveni în situaţii de urgenţă.

    Acest vehicul are o greutate de 3,2 tone iar dimensiunile lui sunt de  5,2 metri lungime, 2,7 metri lăţime şi 2,4 metri înălţime…cifrele sunt destul de mari, dar având în vedere că este un vehicul făcut special pentru off-road, nu cred că acest lucru este o problemă. În plus, RESCUE poate fi echipat cu şenile la roţile  din spate (de asemenea, la roţi are perne pneumatice, pentru o deplasare mai bună prin apă adâncă),  are două pompe destinate stingerii incendiilor şi un rezervor care poate fi încărcat cu aproximativ o tonă de apă. Pe lângă toate aceste utilităţi, mai are sistem plug, o targă medicală , GPS şi poate transporta 11 persoane.

   Eu cred că este un proiect promiţător şi chiar aş vrea să reuşească să îl ducă la bun sfârşit, deoarece asemenea vehicule ar fi foarte utile în multe situaţii. Oricum, le urez succes în continuare producătorilor şi îi felicit pentru ceea ce au realizat.
Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba, vă invit să vizualizaţi şi filmuleţul de prezentare:Reclame

2 gânduri despre „Un nou vehicul romanesc

  1. Alex Stan octombrie 16, 2013 la 3:26 am Reply

    Foarte tare! Pare fain acest vehicul. Nu l-am vazut cum se descurca la o zapada mai inalta, dar probabil ca nu are probleme.

  2. Laurentiu octombrie 22, 2013 la 8:43 am Reply

    Numai bun pentru o escapada in Muntii Carpati!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: